Hiernamaals

Doris Vervuurt en Lieke van der Vegt bij Hollandse Luchten.


Theatermakers Doris Vervuurt en Lieke van der Vegt doen onderzoek naar het Hiernamaals rond de centrale vragen: ‘Wat leeft er in iemands verbeelding rondom de dood? Wat zou het betekenen als het niet stopt na je dood? Wanneer er nog een wereld, een ander leven of ‘iets’ na (of voor) dit leven zou zijn?’


‘Ik hoop dat er niks meer is. Maar als ik iets is, dan denk ik wel dat het iets leuks is.’  - Jeanet 1982


We gaan dood, dat is zeker. En dan? Waar gaan we hierna naar toe? Waren we hiervoor al ergens anders? Bestaat er na dit aardse bestaan iets en, is het er eeuwig of eindig? Wat maakt dat de gedachtes, denkbeelden en ideeën hierover bij een ieder ander zulke uiteenlopende gevoelens oproept, en er zo weinig over gesproken wordt?. Wat als we deze uiteenlopende denkbeelden tegenover elkaar plaatsen in een ruimte?


In ontmoetingen met anderen onderzoeken Vervuurt en Van der Vegt verschillende perspectieven op het leven na de dood. Op zoek naar een divers pallet aan verbeeldingen van het Hiernamaals. Wat zeggen je ideeën over het Hiernamaals over jouw leven hier op aarde? Al deze ideeën perspectieven vormen de grondtoon voor een nieuw werk dat zij samen ontwikkelen en dat in oktober en november 2024 wordt getoond in Frascati theater Amsterdam en Theater de Vest Alkmaar.Volg hier, of op Instagram @dorisvervuurt het onderzoek.