BIOGRAFIEMIJN NAAM IS DORIS VERVUURT (1999) EN IK BEN THEATERMAKER EN REGISSEUR VAN VOORSTELLINGEN EN CROS-MEDIALE PRODUCTIES. 

Mijn werk balanceert op het vlak van documentaire en magisch realisme.

Vanuit het alledaagse hier en nu, een kind, een vraag of een kort gesprek dompel ik het publiek binnen mijn theaterwerk langzaam onder in een unheimische wereld, opgebouwd uit; taal, mimiek, fysiek, klank en licht. De concrete realiteit ontspoort tot een universum dat enkel op zintuiglijk en gevoelsniveau kan worden begrepen.

Als mens ben ik gefascineerd in het magisch onbekende en het absurde besef dat we op deze wereld zonder directe reden bestaan. In 2021 studeerde ik af aan de regieopleiding van de Toneelacademie Maastricht. Hier maakte ik onder andere This Appear, Howl en Echo of Ego. Het Fonds Podiumkunsten koos mijn plannen om me de komende twee jaar als Nieuwe Maker te ontwikkelen onder de vleugels van productiehuis Hollandse Luchten.

In de komende twee jaar ontwikkel ik mijn werkwijze i.s.m. een team waarin ik o.a. met kinderen en ouderen aan het werk ga. We gaan aan het werk rondom de vraag: ‘hoe verbinden we grote filosofische thema’s aan klein menselijke verhalen.’
︎︎︎